Η Rent the Runway άντλησε 357 εκατ. δολάρια από την αρχική δημόσια προσφορά μετοχών (IPO) στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, πουλώντας 17 εκατ. μετοχές στα 21 δολάρια την καθεμία, παρά τα μη ικανοποιητικά εταιρικά αποτελέσματα. Στο ντεμπούτο της στο χρηματιστηριακό ταμπλό, στο κλείσιμο της συνεδρίασης, η μετοχή της Rent the Runway (RTR) κινήθηκε πτωτικά κατά 8,1%, στα 19,29 δολάρια – η οποία και της προσδίδει σήμερα κεφαλαιοποίηση ύψους 1,2 δισ. δολαρίων.
Το Επιχειρηματικό μοντέλο της
Αυτό που έχει ενδιαφέρον στο επιχειρηματικό μοντέλο (συνδρομητικό και διαμοιρασμού) της Rent the Runway είναι το γεγονός ότι, σε αντίθεση με τους άλλους παρόχους που πουλάνε ρουχισμό από “δεύτερο-χέρι”, η κύρια πηγή εσόδων της εταιρείας είναι οι συνδρομητικές υπηρεσίες και όχι οι υπηρεσίες ενοικίασης ρούχων. Η ενοικίαση ρούχων είναι απλώς μια εναλλακτική πρακτική πώλησης ρουχισμού και ιδιαίτερα για αυτό τον ρουχισμό που προορίζεται για ειδικές περιστάσεις.
Γενικά, η Rent the Runway προσφέρει στα μέλη της διαφορετικά πακέτα υπηρεσιών, ανάλογα με το πόσα τεμάχια και για πόσο καιρό θέλουν τα ίδια να τα κρατήσουν. Μάλιστα, πέρα των παραπάνω, η εταιρεία προσφέρει και άλλες έξυπνες πρακτικές πωλήσεων, στοχεύοντας σε επιπλέον έσοδα. Με αυτό τον τρόπο, οι πελάτισσες μπορούν να κρατήσουν για περισσότερο χρόνο τα ρούχα και κάποια στιγμή, εφόσον το επιθυμήσουν να τα αγοράσουν σε προνομιακές τιμές.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η παράμετρος τιμή δε σχετίζεται πλέον με το προϊόν, αλλά με την αξία που προσδίδει ο πελάτης στην ικανοποίηση των αναγκών του, μέσω μιας προσωποποιημένης συναλλαγής. Σύμφωνα με την Rent the Runway, κατά μέσο όρο, τουλάχιστον 20 φορές χρειάζεται να “κάνει τον κύκλο του” ένα ρούχο, για να καταστεί κερδοφόρο.
Η εταιρεία έκλεισε πρόσφατα συνεργασία με την Tripadvisor και την thredUP.
Σχετικά άρθρα:
- Αίτηση για IPO από την Rent The Runway
- Η Poshmark άντλησε 277 εκατ. δολάρια από την IPO
- Αίτηση για IPO από την Poshmark
- The RealReal: Επιτυχής η IPO – Άντλησε 300 εκατ. δολάρια
- Vestiaire Collective: Εστιάζει στο Re-commerce ειδών πολυτελείας
- Η Zalando εμπλουτίζει την πλατφόρμα της με την κατηγορία pre-owned fashion
- Luxury: Το ηλεκτρονικό εμπόριο μοχλός ανάπτυξης του κλάδου πολυτελείας
- Business Models: Τα κυριότερα υποδείγματα Επιχειρηματικών Μοντέλων Ηλεκτρονικού Εμπορίου
- Re-Commerce: Το κοινωνικό επιχειρείν μεταχειρισμένων αντικειμένων
- Blacksocks: Οι πιο έξυπνες κάλτσες του κόσμου!
Categories: Business Models, Curated Shopping, e-commerce, E-Commerce Platforms, E-Fashion, Innovation, Ε-Shoes, M-Commerce, On-Demand Commerce, Recommerce, Sharing Commerce, Trends
Απάντηση