Η Shein λάνσαρε διαδικτυακή πλατφόρμα μεταπώλησης

Η Shein ανακοίνωσε το λανσάρισμα της διαδικτυακής πλατφόρμας μεταπώλησης Shein Exchange. Πλέον από σήμερα οι πελάτισσες και πελάτες της Shein στις ΗΠΑ, θα μπορούν να πωλούν και να αγοράζουν είδη ένδυσης της Shein «από δεύτερο χέρι», μέσω ειδικής εφαρμογής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο υλοποιήθηκε με την τεχνολογία κυκλικής οικονομίας της treet, ενώ στόχος είναι το 2023 η υπηρεσία να επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες διεθνείς αγορές.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται σε αυτό το σημείο, είναι κατά πόσο τελικά το εγχείρημα της online fast fashion εταιρείας θα στεφθεί με επιτυχία, αφού τα προϊόντα της αποκτώνται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, ενώ το πλύσιμο είναι ο κύριος εχθρός τους.

“At SHEIN, we believe that it is our responsibility to build a future of fashion that is equitable for all, while also accelerating solutions to reduce textile waste”

Και υπερπροσφορά χαμηλής ποιότητας ρούχων, και χαμηλές τιμές, και αειφορία, δεν γίνεται. Επί της ουσίας πρόκειται απλά για μια κίνηση που δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως άλλη μια κραυγαλέα απόπειρα Greenwashing στη βιομηχανία της μόδας.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Fashion, Ε-Shoes, M-Commerce, Recommerce, Sharing Commerce, Trends

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: