Η PetCity απέκτησε το online shop gatoskilo.gr – Πωλήσεις 1,11 εκατ. ευρώ το 2021

Η Pet City Group θα είναι η νέα ιδιοκτήτρια του online shop gatoskilo.gr, όπως επίσημα ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες η μεγαλύτερη αλυσίδα πώλησης προϊόντων για κατοικίδια στην Ελλάδα, η ίδια πολυκαναλική Pet City. Το αντίτιμο, ωστόσο, της εξαγοράς δεν έγινε γνωστό.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η νεοφυής Aurora Retail Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία, με τον διακριτικό τίτλο Gatoskilo IKE, ιδρύθηκε μόλις τον Σεπτέμβριο του 2020, με κεφάλαιο 18.000 ευρώ από γνωστά ονόματα του ηλεκτρονικού επιχειρείν στην Ελλάδα, τον Νίκο Βαρβαδούκα, τον Ευάγγελο Κοτσώνη, τον Μάριο Μπεζιούλα, τον Χρήστο Κουνάβη και την Έλενα Μπαλόκα. Οι πωλήσεις της για το 2021 ανήλθαν στα 1,11 εκατ. ευρώ από 191.942 χιλιάδες ευρώ κατά τη χρήση του 2020 (7.9.2020-31.12.2020) και τα κέρδη προ φόρων στα 54.118 χιλιάδες ευρώ από 45.450 χιλιάδες ευρώ.

Pet City acquires pet online shop gatoskilo.grΟ κος Γιάννης Γαβριηλίδης CEO της Pet City Group δήλωσε σχετικά:

Η εξαγορά αυτή είναι ένα πρώτο -αλλά πολύ σημαντικό- δείγμα του μετασχηματισμού του Pet City. Η στρατηγική μας, πέρα από την πολυκαναλικότητα, έχει στο πλάνο την άμεση γεωγραφική επέκταση άλλα και την παροχή υπηρεσιών όπως κτηνιατρεία, καλλωπισμό κατοικιδίων και φαρμακεία μέσα από τα καταστήματα μας. Στο επίκεντρο είναι η εμπειρία του πελάτη και η αγάπη και φροντίδα για τα κατοικίδια μας.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Pet City, με την εξαγορά του gatoskilo.gr, θα λειτουργεί τέσσερις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου -τρεις για πωλήσεις λιανικής και μία για επαγγελματίες. Ειδικότερα, αυτές είναι το petcity.gr, η γνωστή πλατφόρμα της Pet City, το petamazon.gr, το gatoskilo.gr και το petleader.gr, ψηφιακό κανάλι για τις B2B πωλήσεις.

Όσο αφορά στις πωλήσεις της Pet City κατά τη χρήση του 2021 και σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, ανήλθαν σε 50,74 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 5.071.613,73 ευρώ ή κατά 11,10% συγκριτικά με το 2020. Για φέτος, η εταιρεία προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 5%.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η γερμανική Zoooplus, η κορυφαία αμιγώς διαδικτυακή επιχείρηση λιανικής πώλησης τροφών και αξεσουάρ για κατοικίδια ζώα στην Ευρώπη, όσο και η ελληνική Pet City εξαγοράστηκαν πέρυσι από επενδυτικά σχήματα.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Food

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: