Coolblue: Ρεκόρ τζίρου στα 2,4 δισ. δολάρια το 2023

Νέο υψηλό καταγράφουν τα μεγέθη της Coolblue με τον τζίρο της ολλανδικής εταιρείας να παρουσιάζει άνοδο κατά 2,5% το 2023, ενώ στη γερμανική αγορά εμφανίζει άνοδο 7,7%.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών για τη χρήση 2023 αυξήθηκε στα 2,4 δισ. ευρώ από 2,35 δισ. ευρώ το 2022, ενώ οι πωλήσεις της εταιρείας στην αγορά της Γερμανίας ανήλθαν σε 188 εκατ. ευρώ από 174 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 88,3 εκατ. ευρώ στο δωδεκάμηνο του 2023, αυξημένα κατά 103%.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην αγορά της Ολλανδίας, του Βελγίου και της Γερμανίας, ενώ πέραν των ηλεκτρονικών καταστημάτων λειτουργεί και 25 φυσικά καταστήματα (14 στην Ολλανδία, 9 στο Βέλγιο και 2 στη Γερμανία).

Επιπλέον, το 2024 η εταιρεία πρόκειται να προσθέσει ακόμη 2 νέα καταστήματα στην αγορά της Γερμανίας και 2 νέους αποθηκευτικούς χώρους στους 2 που ήδη διαθέτει. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί, ότι μέσα στο τρέχον έτος η εταιρεία θα προσφέρει (αρχείο PDF) στους Γερμανούς πελάτες της τη δυνατότητα ενοικίασης λευκών συσκευών.

Υπενθυμίζω ότι τόσο η Coolblue όσο και η επίσης ολλανδική Bol.com, αλλά και η ελβετική Digitec Galaxus, ανήκουν στο κλαμπ των eShop ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών με τζίρο δισεκατομμυρίων.

Σχετικά άρθρα:



Categories: Consumer Electronics, e-commerce, E-Consumer Electronics, Multichannel Commerce

Tags: ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.