Καταρρέουν οι πωλήσεις της Wish και αποσύρεται από 79 χώρες

Βουτιά 63,60% σημείωσαν (αρχείο PDF) οι πωλήσεις της Wish το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ενώ παράλληλα η εταιρεία έχασε 26 εκατ. πελάτες σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020.

Σε επίπεδο έτους, οι πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν κατά 16% στα 2,1 δισ. δολάρια, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA διαμορφώθηκε σε ζημιές 199 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών 217 εκατ. δολάρια το 2020.

Η μοναδική δραστηριότητα της Wish που εμφάνισε αύξηση ήταν οι υπηρεσίες logistics (+45%) και οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 743 εκατ. δολάρια. Μάλιστα, οι υπηρεσίες logistics συνεισφέρουν πλέον με ποσοστό 36% στον κύκλο εργασιών της εταιρείας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης πως αποσύρεται από 79 χώρες για να επικεντρωθεί στις υπόλοιπες 61 χώρες υψηλής απόδοσης (κυρίως στον ευρωπαϊκό χώρο), ενώ παράλληλα θα μειώσει κατά 15% το εργατικό δυναμικό της.

Η κατάργηση απαλλαγής ΦΠΑ σε αντικείμενα μέχρι 22 ευρώ, η αποκάλυψη του πραγματικού αριθμού πελατών της Wish, τα αγκάθια του επιχειρηματικού μοντέλου της, αλλά και η παραίτηση-απόλυση του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Wish επέφεραν απώλειες 16 δισ. δολάρια σε όρους κεφαλαιοποίησης, με την αξία της εταιρείας να διαμορφώνεται σήμερα στα 1,2 δισ. δολάρια.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms, M-Commerce

Tags: ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

%d