Βουτιά 63,60% σημείωσαν (αρχείο PDF) οι πωλήσεις της Wish το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ενώ παράλληλα η εταιρεία έχασε 26 εκατ. πελάτες σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020.
Σε επίπεδο έτους, οι πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν κατά 16% στα 2,1 δισ. δολάρια, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA διαμορφώθηκε σε ζημιές 199 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών 217 εκατ. δολάρια το 2020.
Η μοναδική δραστηριότητα της Wish που εμφάνισε αύξηση ήταν οι υπηρεσίες logistics (+45%) και οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 743 εκατ. δολάρια. Μάλιστα, οι υπηρεσίες logistics συνεισφέρουν πλέον με ποσοστό 36% στον κύκλο εργασιών της εταιρείας.
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης πως αποσύρεται από 79 χώρες για να επικεντρωθεί στις υπόλοιπες 61 χώρες υψηλής απόδοσης (κυρίως στον ευρωπαϊκό χώρο), ενώ παράλληλα θα μειώσει κατά 15% το εργατικό δυναμικό της.
Η κατάργηση απαλλαγής ΦΠΑ σε αντικείμενα μέχρι 22 ευρώ, η αποκάλυψη του πραγματικού αριθμού πελατών της Wish, τα αγκάθια του επιχειρηματικού μοντέλου της, αλλά και η παραίτηση-απόλυση του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Wish επέφεραν απώλειες 16 δισ. δολάρια σε όρους κεφαλαιοποίησης, με την αξία της εταιρείας να διαμορφώνεται σήμερα στα 1,2 δισ. δολάρια.
Σχετικά άρθρα:
- Wish: Αύξηση πωλήσεων 75%, διεύρηνση ζημιών το τρίμηνο
- Wish: Αύξηση τζίρου 34% στα 2,5 δισ. δολάρια και διευρυμένες ζημιές
- Το αίτημα για IPO αποκαλύπτει τον πραγματικό αριθμό πελατών της Wish
- Wish: Με πωλήσεις που αγγίζουν σχεδόν τα 2 δισ. δολάρια περίπου το 2018 και με νέα επενδυτικά κεφάλαια εμπλουτίζει στην Ευρώπη -και σύντομα και στην Ελλάδα- τις υπηρεσίες της
- Wish: Ξεπέρασε τα 1 δισ. δολάρια ο τζίρος το 2017 – οδεύει ολοταχώς για τζίρο 2 δισ. δολάρια
- Wish: Η νέα διάσταση του κινητού επιχειρείν
Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms, M-Commerce
Απάντηση