Η Grover έγινε «μονόκερος» με νέα χρηματοδότηση 330 εκατ. δολαρίων

Η Grover, η νεοφυής επιχείρηση από το Βερολίνο που λειτουργεί ένα είδος επιχειρηματικού μοντέλου «Netflix για τεχνολογικά προϊόντα» και της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος Michael Cassau είχε δώσει το «παρών» στο ne33 Conference, ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε έναν τρίτο γύρο χρηματοδότησης, ύψους 330 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξάνοντας την αποτίμηση της εταιρείας σε πάνω από 1 δισ. δολάρια, κατατάσσοντάς την έτσι ανάμεσα στο κλαμπ των 1000 και παραπάνω Unicorns παγκοσμίως.

Τα 110 εκατ. δολάρια της πρόσφατης χρηματοδότησης προέκυψαν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η οποία πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια των επενδυτικών εταιρειών Energy Impact Partner (που ηγήθηκε του γύρου), Korelya Capital και Mirae Asset-LG Electronics New Growth Fund, αλλά και τους υφιστάμενους επενδυτές, Viola Fintech και Assurant and coparion, ενώ ακόμα 220 εκατομμύρια δολάρια έλαβε η εταιρεία ως δανειακή χρηματοδότηση από την Fasanara Capital.

Η υπηρεσία της Grover απευθύνεται και σε επιχειρήσεις

Τα νέα κεφάλαια θα κατευθυνθούν για την ανάπτυξη των υφιστάμενων αγορών (Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία, Ολλανδία και ΗΠΑ), ενώ η εταιρεία κάνει σχέδια για περαιτέρω επέκταση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Συνολικά, από την ίδρυσή της το 2015 μέχρι σήμερα, η Grover έχει σηκώσει πάνω από 2 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία το 2021 παρουσίασε πωλήσεις 140 εκατ. ευρώ, ενώ απασχολεί περισσότερα από 450 άτομα.

Σχετικά άρθρα:Categories: Abo-Commerce, Business Models, Consumer Electronics, e-commerce, E-Consumer Electronics, On-Demand Commerce, Smart Devices

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: