Ποιος θα αποκτήσει την Asos;

Τις χαμηλές αποτιμήσεις -κυρίως στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου- που έχουν διαμορφωθεί στη χρηματιστηριακή αγορά, εκμεταλλεύεται o βρετανικός όμιλος μόδας Frasers, ο οποίος εκτός από το κυνήγι εξαγοράς της Hugo Boss βρίσκεται και στην ίδια διαδικασία για την εξαγορά της Asos, καθώς με τζίρο περίπου 4 δισ. στερλίνες, η βρετανική εταιρεία Fast Fashion μέσω διαδικτύου αποτιμάται αυτή τη στιγμή μόλις στα 400 εκατ. στερλίνες περίπου.

Ειδικότερα, μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο όμιλος Frasers αύξησε το μερίδιό του στην Asos για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα και, τώρα, ως τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος κατέχει ποσοστό 9,87%.

Μεγαλύτερος μέτοχος της Asos παραμένει ο δανέζικος όμιλος Bestseller, του γνωστού επενδυτή Anders Holch Povlsen, με ποσοστό 26%, ο οποίος είναι επίσης μέτοχος στις κορυφαίες διαδικτυακές πλατφόρμες Fashion της Zalando, της About You αλλά και της Terminal X, ενώ στη δεύτερη θέση τον ακολουθεί η Camelot Capital με ποσοστό κοντά στο 13%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της The Times (“Asos on bid alert”), η Alibaba μέσω της τουρκικής θυγατρικής της Trendyol, υπέβαλε τον περασμένο Δεκέμβριο πρόταση για την εξαγορά του 100% των μετοχών της Asos, συνολικής αξίας 1 δισ. στερλίνες.

Εκτός των παραπάνω, η Asos έχει να αντιμετωπίσει και άλλες προκλήσεις, καθώς ήδη κάποιοι προμηθευτές της έχουν προβεί σε τερματισμό της συνεργασίας, λόγω διακοπή της σύμβασης ασφάλισης εμπορικών πιστώσεων με την Allianz.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Fashion

Tags: , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: