Η Amazon εξασφάλισε δάνειο ύψους 8 δισ. δολαρίων

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Amazon εξασφάλισε ένα βραχυπρόθεσμο δάνειο ύψους 8 δισ. δολαρίων με μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής τα 2 έτη. Η Amazon ανέφερε ότι το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Amazon Annual Revenues for the Year 2004-2022

The Term Loan Agreement provides the Company with an unsecured $8.0 billion term loan that will mature in 364 days, but may be extended for an additional period of 364 days.The initial interest rate applicable to the Term Loan is the Secured Overnight Financing Rate plus 0.75%.

If the Company exercises its option to extend the Term Loan’s maturity for an additional 364 days, the interest rate spread will increase from 0.75% to 1.05%.

Upon funding, proceeds of the Term Loan will be used for general corporate purposes.

Μέρος του δανείου, θα χρησιμοποιηθεί για την καταβολή αποζημιώσεων απόλυσης δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων της. Σε μήνυμά του το οποίο μεταφορτώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ομίλου, ο διευθύνων σύμβουλος Άντι Τζάσι ανέφερε πως η Amazon, η οποία είχε ήδη αναγγείλει τον Νοέμβριο πως οι απολύσεις θα έφθαναν τις 10.000, αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή της και προβλέπει «την κατάργηση λίγων περισσότερων από 18.000» θέσεων εργασίας.

Σπάει το «φράγμα» των 500 δισ. δολαρίων σε πωλήσεις

Παρότι η δυναμική της Amazon δεν αποτυπώνεται στην τιμή της μετοχής, ο γίγας του παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου εκτιμάται ότι το 2022 θα «σπάσει» το φράγμα των 500 δισ. δολαρίων σε πωλήσεις, έστω και με καθυστέρηση ενός έτους.

Σημειώνεται ότι η Amazon εκμεταλλεύτηκε τις εξαιρετικά χαμηλές αποτιμήσεις λόγω της παρατεταμένης κρίσης, εξαγοράζοντας το δίκτυο ιατρείων πρωτοβάθμιας φροντίδας One Medical, αλλά και την iRobot, ενώ πρόσφατα ο γίγας του ηλεκτρονικού εμπορίου απέκτησε παρουσία και στη βελγική αγορά.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms

Tags:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: