Η Amazon βλέπει να έρχονται καλύτερες μέρες

Καλύτερες μέρες σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν βλέπει η Amazon, καθώς κατέγραψε κέρδη 3,17 δισ. δολαρίων για το α’ τρίμηνο του 2023, μια έντονη αντιστροφή από την καθαρή ζημία της 3,84 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, ενώ και για το τρέχον τρίμηνο, ο γίγας του ηλεκτρονικού εμπορίου, αναμένει αύξηση των εσόδων μεταξύ 5% και 10% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, στα 127 έως 133 δισ. δολάρια.

Amazon Annual Revenues 2004 - 2022

Ανάλυση Εσόδων κατά κατηγορία

Η αύξηση των εσόδων επιτεύχθηκε, κατά μεγάλο μέρος, χάρη στην αύξηση κατά 16% των εσόδων των cloud computing υπηρεσιών της Amazon Web Services (AWS) στα 21,4 δισ. δολάρια, στην αύξηση κατά 18% των εσόδων του Marketplace στα 29,8 δισ. δολάρια, στην αύξηση κατά 21% των εσόδων από διαφήμιση στα 9,5 δισ. δολάρια και στην αύξηση κατά 15% εκείνων των Prime (συνδρομητικών) υπηρεσιών στα 9,7 δισ. δολάρια.

Αντίθετα, τα έσοδα από τις λιανικές πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 51 δισ. δολάρια, στα ίδια περίπου επίπεδα με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους κύριους μοχλούς ανάπτυξης τoυ τεχνολογικού γίγαντα είναι οι Amazon Business (B2B) πωλήσεις.

Amazon Business launched in 2015 and today drives roughly $35B in annualized gross sales. More than six million active customers, including 96 of the global Fortune 100 companies, are enjoying Amazon Business’ one-stop shopping, real-time analytics, and broad selection on hundreds of millions of business supplies.

Από την άλλη, στην πρόσφατη επιστολή του (αρχείο PDF) προς τους μετόχους της Amazon, ο διευθύνων σύμβουλός της Amazon, Andy Jassy, αποκάλυψε ότι θα υπάρξει νέος γύρος απολύσεων.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms

Tags: ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: