Skroutz: Θεαματική αύξηση τζίρου κατά 280% την τελευταία τετραετία

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις (αρχείο PDF) της Skroutz, οι πωλήσεις, σε επίπεδο ομίλου, αυξήθηκαν το 2022 στα 75,4 εκατ. ευρώ από 57,5 εκατ. ευρώ το 2021, ενώ σε επίπεδο εταιρείας οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 74,3 εκατ. ευρώ έναντι 47,5 εκατ. ευρώ.  Αν, μάλιστα, συγκρίνουμε τις πωλήσεις της εταιρείας του 2022 με αυτές του 2019, δηλαδή του τελευταίου τυπικού έτους πριν από την πανδημία, τότε σε επίπεδο ομίλου παρουσιάζεται μια θεαματική αύξηση της τάξεως του 280%. Αύξηση που είναι σχεδόν τριπλάσια εκείνης της Amazon, εταιρείας που είναι στα χνάρια, για την αντίστοιχη περίοδο 2019-2022, με αύξηση πωλήσεων «μόλις» 83%.

Skroutz sales increased from €19,86 million to €75,4 million in the last four yearsΣημειώνεται πως υπό την ομπρέλα της ελληνικής επιχείρησης-πλατφόρμα τύπου Amazon είναι οι 100% πλέον θυγατρικές Everypay Υπηρεσίες Πληρωμών ΑΕ (εκκαθάριση συναλλαγών) και Ecommerce RCE Logistics Μ.ΙΚΕ. (υπηρεσίες 3pl), η Σκρουτζ Υπηρεσίες Διανομής Μ.ΙΚΕ, και η SKR Staffing Services Μ.ΙΚΕ, υπηρεσίες που, όπως δείχνει ο παρακάτω πίνακας, συνέβαλαν στην αύξηση των εσόδων.

Την ίδια ώρα, τα αποτελέσματα εκμετάλλευσης εμφανίζονται ζημιογόνα σε επίπεδο ομίλου κατά 1,211 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 7 εκατ. ευρώ το 2021, ενώ σε επίπεδο εταιρείας οι ζημιές διαμορφώθηκαν το 2022 σε 1,834 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 7 εκατ. ευρώ περίπου το 2021.

Το Skroutz μπαίνει… στα σούπερ μάρκετ

Τέλος, υπενθυμίζεται πως μόλις πρόσφατα το Skroutz ανακοίνωσε πως προχωρά σε συνεργασίες στρατηγικής σημασίας τόσο με τα My market όσο και με το e-Fresh.gr, οι οποίες σηματοδοτούν το νέο εγχείρημα της εταιρείας, το online grocery shopping. Εγχείρημα, βέβαια, που αν ακολουθήσει και εδώ τα χνάρια της Amazon, ο γίγας του ηλεκτρονικού εμπορίου, που εδώ και 16 χρόνια εξακολουθεί να προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει, τότε σίγουρα δε θα στεφθεί με επιτυχία.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms, E-Food

Tags: ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from neoecommerce

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading