Η Alibaba αποκτά την Visable (Europages)

Η Alibaba επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην αγορά της Ευρώπης, καθώς αποκτά το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών την Visable (Europages και wlw), ηγέτιδας εταιρείας στις B2B πλατφόρμες προμηθειών.

Alibaba.com, a leading platform for global business-to-business (B2B) e-commerce and part of Alibaba International Digital Commerce Group, is investing in Visable GmbH, based in Hamburg, Berlin, Münster and Paris.

Alibaba.com and Visable will cooperate to accelerate the growth of Visable’s B2B platforms wlw (known as “Wer liefert Was”) and europages in Europe by leveraging Alibaba.com’s leadership across technology, e-commerce and experience in international expansion.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Visable οι πωλήσεις της για το 2022 ανήλθαν σε 68 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός αριθμός των προμηθευτών της εταιρείας αντιστοιχεί σε 3 εκατ. εγγεγραμμένους αγοραστές B2B.

Η συνεργασία της Visable με την Alibaba θα επιτρέψει την ενδυνάμωση της παρουσίας της στην ευρωπαϊκή αγορά και τον μετασχηματισμό των B2B πλατφορμών της σε διεθνή Marketplaces.

Συνεχίζεται η επέλαση της Alibaba στην Ευρώπη

Η επιτυχή εξαγορά της Visable ενισχύει την πεποίθηση της Alibaba ότι η κατάκτηση της ευρωπαϊκής αγοράς (και όχι μόνο) μπορεί να επιτευχθεί με εξαγορές. Άλλωστε, εδώ και καιρό υπάρχει η έντονη φημολογία ότι η Alibaba ενδιαφέρεται για την εξαγορά της About You, της Asos, της Zalando αλλά και της eBay.

Υπενθυμίζω ότι ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου δραστηριοποιείται ήδη με τρία Marketplaces στην Ευρώπη.

Πρόσφατα, ο διευθύνων σύμβουλος της Alibaba, Eddie Wu, ανέλυσε λεπτομερώς τη μελλοντική στρατηγική της εταιρείας.

Σχετικά άρθρα:



Categories: B2B, e-commerce, Internationalization

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.