Η Getir γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή Decacorn startup υπερταχείας παράδοσης ειδών σουπερμάρκετ

Η τουρική Getir γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή Decacorn startup υπερταχείας παράδοσης ειδών σουπερμάρκετ, καθώς έκλεισε τον πέμπτο γύρο χρηματοδότησης στα 768 εκατ. δολάρια, με την αξία της να φτάνει τα 11,8 δισ. δολάρια όντας η πρώτη ευρωπαϊκή startup υπερταχείας παράδοσης ειδών σουπερμάρκετ που γίνεται Decacorn, δηλαδή νεοφυής εταιρεία με αξία άνω των 10 δισ. δολαρίων.

Της νέας χρηματοδότησης ηγείται η Mubadala Investment Company, ενώ συμμετείχαν και οι Abu Dhabi Growth Fund (ADG), Alpha Wave Global, Sequoia Capital και Tiger Global.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Getir «σήκωσε» σε τρεις διαδοχικούς γύρους χρηματοδότησης συνολικά περίπου 1 δισ. δολάρια από επενδυτικά σχήματα όπως τα Silver Lake, DisruptAD, Tiger Global, Sequoia Capital και Mubadala Investment Co., ενώ εξαγόρασε τη βρετανική Weezy και την ισπανική Block.

Η Getir δραστηριοποιείται επί του παρόντος σε 8 χώρες της Ευρώπης (Μ. Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ολλανδία και Τουρκία), καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ λειτουργεί περισσότερα από 1.110 κέντρα μικρο-fulfillment (μικρές αποθήκες).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία διαθέτει αυτή τη στιγμή δύο εταιρείες-Decacorn στην Ευρώπη, την Getir και την Trendyol.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Fashion, Location Based Services, M-Commerce, On-Demand Commerce, Trends

Tags: , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: